Da krigen blev teknisk

Der er mange krige, som er blevet udkæmpet, hvor man skulle tæt på for at kunne slå modstanderen ihjel, men så kom teknologien ind i krigen. Faktisk så er det ofte på grund af krigen, af teknologien bliver udviklet.

Jagtbuer og senere armbrøste kom ind i krigsbilledet, og selvom de måske ikke kunne gennembryde det panser, som ridderne brugte, så var de meget effektive mod de andre typer af krigere, der var med i krigene dengang, og som regel var det også riddere, der kæmpede mod riddere, for der var en stor ære blandt dem, om hvem som slog hvem i kampens hede.

Senere kom der katapulter og murbrydere til. Nu var det ikke længere nok at barrikadere sig i de store borge, for de var ikke længere sikre. Det var som om at krigen bragte en masse med, som man kunne implementere i hverdagen, og som ville gøre det lettere for almuen at overleve, men det var herremændene og de royale, som tog det til sig, og de sikrede, det blev brugt til krig og til at erobre nyt land og yppe kiv med de familier og klaner, som de har kæmpet med i århundreder.