Det skete gradvist

Det industrielle gennembrud kom selvfølgelig ikke på tre uger. Det var noget, som foregik over en længere periode med konstant udvikling, og det var fra midten af 1800-tallet til midten af 1900-tallet, som man anerkender som den periode. Det var der, hvor industrien vandt indpas i både produktionsapparatet og hos landbruget, hvilket gjorde, at mange af dem, der boede på landet, tog mod byerne for at få arbejde.

Men at teknologien nu også vandt frem, gjorde at man fik udbygget jernbanenettet, og det er noget, som den dag i dag har stor indflydelse på byerne, for der, hvor der, hvor der blev lagt fabrikker og industri, som skulle bruge jernbanenetværket, der flyttede alle arbejderne selvfølgelig også ud, og det gjorde, at de byer ikke blev affolket på samme måde. Det er de byer, som også i dag har en station. Det er byer, som kom til at ligge på et netværk af skinner, og som derfor ikke blev glemt, som mange andre byer desværre blev på den tid.

Behov for arbejdskraft

Udviklingen tog til, og i dag kan fire mand køre en storgård. Det er noget, som tidligere ville have krævet mange hundrede mænd og kvinder, men det er et job, hvor teknologien har taget en stor del af arbejdet, og der er slet ikke længere brug for de mange mænd og kvinder. Men så er det jo godt, vi fik udviklet det fra et landbrugsland til et videnssamfund, der heldigvis i dag har mulighed for at give befolkningen en uddannelse og efterfølgende arbejde.

Der er en masse rigtig gode tiltag i perioden, hvor industrien kommer buldrende, for buldrende kom den. Fra de første spæde forsøg med jernbane til de første fly, går der faktisk kun 80 år, og se hvor langt, vi så er nået i dag. Vi har lige fejret, at vi for 50 år siden har landet på månen, og vi har i dag teknologi, som man for bare et par årtier siden ikke troede var muligt. Det er utroligt, som vi mennesker kan hitte på.

Vi har dog også mærket det negative ved industrien, og det eskalerer yderligere i dag. Jorden mærker for alvor, at industrien har taget over, og jorden er nu ved at være overophedet, fordi vi ikke tidligt nok har arbejdet med de konsekvenser, der kommer af industri og den globale opvarmning.