Flere små, liberale erhverv

Der er i de senere år kommet et mindre opgør med den konventionelle måde at tænke på. Vi har fået længere åbningstider i forretningerne, og mange af de opgaver, der i dag skal udføres, er opgaver, som ikke er nødvendige at udføre i det, som de fleste vil kalde almindelig arbejdstid.

Derfor er der også fler og flere, som nu hopper ud i at have liberale erhverv, som ikke følger tiden fra, da vi havde et produktionsapparat, som fulgte de vågne dagtimer. Det er folk som skribenter og sågar også erhverv som massører, tandlæger mm. De holder åbnet på nogle lidt skæve tider, for det gør, at der er mulighed for at komme til dem, uden at det går ud over din egen arbejdstid.

Det samme gælder faktisk også for en del læger, som nu vælger at have åbent fra meget tidligt hver morgen. Det giver folk mulighed for at komme ind og så styr på nogle ting, inden de går videre ud i verden. Det er med til at gøre arbejdsverdenen til et mere fleksibelt sted, og der er mange, som godt kan lide det, da det kan give mere fleksibilitet i forhold til familielivet og børnene.

De små liberale erhverv giver mange den ekstra mulighed, som vi alle så godt kan lide: Selv planlægge vores liv. Vi slipper for at være nødt til at følge et skema, som andre har lagt. Det giver os en ekstra dimension, som vi tit bruger på familien, og det er med til at skabe bedre relationer til ægtefællen og til børnene.

Der er selvfølgelig de erhverv, som er bundet af de normale og konventionelle åbningstider som de offentlige kontorer. Der kan ikke dispenseres og holdes åbent i aftentimerne, men så forsøger man at gøre så meget af det som muligt klar til gør det selv med selvbetjening online, NemID og andet, der også i fremtiden gøre det lettere at klare alt online.