Giv historien en tanke

Er du i gang med at renovere dit badeværelse? Så synes vi, at du skal give historien en tanke og glæde dig over, at du i dag blot kan bruge toilettet, skylle ud – og det, du er kommet af med, er sendt videre til miljørigtig behandling, hvad enten dit badeværelse er tilsluttet offentlig kloak eller et privat afledningssystem i form af siveanlæg eller lignende.

I dag finder man nemt alt det man skal bruge til renovering af sit badeværelse på https://rorfokus.dk/, hvor du blandt andet kan finde et nyt toilet, hvis det hører med til dit renoveringsprojekt. Hjemmesiden https://rorfokus.dk/ er omfattende og dækker hele spektret af alt det, der bruges i badeværelse og køkken for at indrette det bedst muligt med flotte møbler og korrekte materialer til installationerne.

Tusindårig historie

Toilettet, som vi kender det i dag, blev udbredt i det 19. århundrede, men der fandtes en form for toilet med vand allerede for flere tusinde år siden, da stenalderfolket på Orkney brugte toiletter, der var indrettet med vand. Siden kom der vandskyllende kloakering i oldtidens Pakistan og Ægypten, og de fleste kender historien om de offentlige toiletter i Rom, der var indrettet med rindende afløb. Her blev udtrykket ‘Penge lugter ikke’ introduceret, da den griske kejser Vespasian ville tage penge for adgang til de offentlige toiletter.

Det vandskyllende toilet, som vi kender det i dag, har sine rødder i England i det 19. århundrede, hvor der blev lavet standarder for, hvad det skulle kunne kapere uden at stoppe til. I dag tager vi det at bruge et vandskyllende toilet som en selvfølge, men vores oldeforældre og bedsteforældre har oplevet dem som et kæmpe fremskridt, også for hygiejnen. I dag ser vi stadig flere toiletter af den japanske type, såkaldte washlets, der har indbygget teknologi til at vaske den, der har benyttet toilettet.