Skab en god arbejdsplads i din varebil

Hvis du er håndværker, kører du sikkert mange kilometer i din varebil hver dag. Der skal køres fra kunde til kunde, og når du mangler materialer, må du enten hjem til værkstedet eller omkring VVS-grossisten, trælasten eller et andet sted for at finde det, du skal bruge for at løse de næste opgaver ude hos de ventende kunder.

Din bil er en stor del af din arbejdsdag, og her løser du også mange af de administrative opgaver, der følger med det at være håndværker. Hvad enten du er selvstændig mester eller ansat som svend i et større håndværkerfirma, skal der udfyldes timesedler, blanketter og laves administrativt arbejde.

For at kunne løse disse opgaver ordentligt, er det vigtigt at din bilindretning skal være velfungerende i forhold til at kunne sidde ned og arbejde. I dag foregår alting jo via internettet, så du skal også teknologisk have din bil indrettet, så du kan gå på nettet og hente de programmer i skyen, som du skal arbejde med. Timesedler udfyldes i dag eksempelvis oftest via en smartphone eller en iPad, som har direkte forbindelse med din virksomheds administrative it-system eller med det sted i skyen, hvor dit firma har valgt at have sine programmer og data liggende. I dag er cloud computing en helt naturlig del af de flestes arbejdsdag, så du skal også være i stand til at operere med denne teknologi.

Du kan blandt andet få et bud på en optimal indretning af din bil hos firmaet Work System, som er specialiseret i bilindretning. Her kan du både få indrettet din førerkabine med de nyeste teknologiske muligheder og få indrettet varerummet, så det er nemt for dig at finde værktøj og materialer. Orden i tingene er afgørende for en effektiv arbejdsdag.

At arbejde fra bilen er i dag stort set som at arbejde hjemmefra eller fra kontoret. Internettet fungerer overalt – med enkelte undtagelser – og man kan finde en forbindelse, så man er online, når det kræves. For dig der arbejder ude hos kunderne eller er på landevejen som sælger er det en effektiv måde at arbejde på. Alle administrative opgaver kan du løse på stedet ved hjælp af de programmer, du bruger på kontoret, så du får et minimum af spildtid. Og ikke mindst kan du registrere, rapportere og notere direkte i bilen, mens du stadig husker det hele.

Der er unægtelig sket meget, siden den mobile arbejdsplads måtte klare sig med papirblanketter, arbejdssedler og måske en diktafon, hvis opgaver skulle huskes og referater indtales på stedet. Udviklingen har mange fordele men kalder også på, at man som medarbejder på farten tager sig friheden til også at få koblet af. Ingen kan holde til at være på hele tiden, og det er vigtigt at huske.